Natasja
"Ze kookt graag eten dat mensen intens genot geeft en tegelijk verbindt." Dat je niet meer hoeft te neuken zeg maar.
Italiaanse bitterballen. Lees de opgeschroefde onnozele praat. "De bitterbal komt vaak tevoorschijn tijdens verjaardagsfeestjes, in sportkantines en bruine kroegen (waarbij de kroegbaas weet hoe je gasten culinair kunt verleiden door ze kosteloos uit te delen)."
Dan lezen we dat Italiaanse rijst"bitterballen" uit Sicilië komen en Arancini heten. Arancini, "sinaasappeltjes", is Romeins. In die van haar zit Mozzarella. De klok horen luiden. Dat is Napolitaans en dat heet Suppli al telefono. Suppli komt van surprise, en die telefoon, dat zijn de draden half gesmolten Mozzarella, die die ballen trekken als je ze doormidden bijt.
"Als je toevallig ergens in de voorraadkast verse truffel hebt liggen..." Hoe kan je zulke zwakzinnige praat uit je strot geknepen krijgen. Kunnen ze dat wijf niet gewoon even de plomp in slaan?
(Vroeger was Trouw culinair nog enigszins redelijk. Nu spat ook daar de culinaire stompzinnigheid ervanaf.)
"Food specialist Natasja runt haar eigen cateringbedrijf"
En dan komt het: bloemkoolsteak! Like wow man!
En wat is een "food specialist"? Iemand die zich elke dag te barsten vreet?
Die aanstellerige trut verkoopt "borrelboxen voor twee personen" "voor maar € 44,95". Daar zit dan Indonesisch spul in wat je bij de Chinees voor € 15,- koopt... Voor víer personen...
Ze heeft dus een cateringbedrijf. Op de website ervan kan je zien wat een culinaire zwakmongool het is. Zie hier (nieuw venster).
De week erna had ze "Vegan chocomousse met aquafaba". Dat "verbond" ons inderdaad enorm. We hebben allemaal ons abonnement opgezgd.
"Ze kookt graag eten dat mensen intens genot geeft en tegelijk verbindt." Een ontzagwekkende culinaire trut kan je beter zeggen. De week erna schokkend gepiel over "umani-frietjes".
Hochstaplerig gekwaak. "Ik praat graag lang en gepassioneerd over eten. De laatste tijd betrap ik me er zelfs op dat ik in gedachten vind dat een gerecht umami is."
Hoezo "zelfs"?
En dan dat "in gedachten vind", de Wichtigmacher.
"Maar er is nog een vijfde smaak, die umami heet". Goh! Maar ja, dat kent die allochtone achterban van haar natuurlijk niet...
Volgt een partij gelul dat biefstuk umami is...